مزاج شناسی انواع مواد غذایی و ادویه جات

مزاج گوشت ها
*شتر: گرم و خشک
*گاو: سرد و خشک
*گوساله: سرد و تر
*گوسفند: گرم و تر
* بز: سرد و خشک
* مرغ محلی: گرم و تر
* خروس: گرم و خشک
* جوجه مرغ: گرم و تر
* ماهی: سرد و تر
* میگو: گرم و تر
* اردک: گرم و خشک
* غاز: گرم و تر
* بوقلمون: گرم و تر
* کبک: گرم و تر
* بلدرچین: گرم و خشک
* قرقاول: گرم و تر
* سار: گرم و تر
* گنجشک: گرم و خشک
* کبوتر: گرم و خشک
* آهو: گرم و خشک
* سیرابی: سرد و خشک
* قلوه: سرد و خشک

مزاج ادویه جات
* آویشن: گرم و خشک
* اکلیل کوهی: گرم و خشک
*بادیان رومی(رازیانه): گرم و خشک
* برگ بو: گرم و خشک
* پونه کوهی: گرم و خشک
* جوز هندی: گرم و خشک
* خردل: گرم و خیلی خشک
* دارچین: گرم و خشک
* فلفل قرمز: خیلی گرم و خشک
* زردچوبه: گرم و خشک
* زعفران: گرم و خشک
* زنجبیل: خیلی گرم و خشک
* زنیان: گرم و خشک
* زیره سبز: خیلی گرم و خشک
* زیره سیاه: خیلی گرم و خشک
* فلفل سیاه: خیلی گرم و خشک
* سماق: سرد و خشک
* هل: گرم و خیلی خشک
* میخک: خیلی گرم و خشک
* گلپر: گرم و خشک
* سیاهدانه: گرم و خشک
* انیسون: گرم و خشک
* گلرنگ: گرم و خشک

مزاج میوه جات
* سیب: گرم و تر
* انار: سرد و تر
* به: معتدل
* گیلاس: سرد و تر
* آلبالو: سرد و خشک
* آلو: سرد و تر
* زردآلو: سرد و تر
* گوجه سبز: سرد و خشک
* آلوسیاه: سرد و تر
* ازگیل: سرد و خشک
* انجیر: گرم و تر
* زیتون: گرم و خشک
* زالزالک: سرد و خشک
* انگور: گرم و تر
* گلابی: گرم و تر
* شفتالو: سرد و تر
* موز: گرم و خشک
* آناناس: گرم و تر
* انبه: گرم و خشک
* شلیل: سرد و تر
* هلو: سرد و تر
* خرما: گرم و خشک
* رطب: گرم و تر
* نارگیل: گرم و خشک
مزاج صیفی جات
* خربزه: گرم و خشک
* هندوانه: سرد و تر
* طالبی: گرم و تر
* گرمک: سرد و تر
* دستنبو: گرم و تر
* خیار: سرد و تر
* کدوحلوایی: گرم و تر
* گوجه فرنگی: سرد و تر
* فلفل دلمه ای: گرم و خشک
* فلفل سبز: گرم و خشک
* کدو خورشتی: سرد و تر
* بادنجان: سرد و خشک

مزاج بذرهای ملین
* قدومه شیرازی: گرم و تر
* تخم مرو: سرد و تر
* خاکشیر در آب گرم : گرم و تر
* خاکشیر در آب سرد : سرد
* بارهنگ: معتدل به گرم
* سرشیر: سرد و تر
* اسفرزه: سرد و تر
* فرنجمشک: گرم و خشک
* تخم شربتی: گرم و تر
* بالنگو: گرم و تر
* تخم ریحان: گرم
مزاج سبزیجات
* تره: خیلی گرم و کمی خشک
* کلم برگ: سرد
* گل کلم: سرد
* ریحان: کمی گرم و خشک
* جعفری: خیلی گرم و خشک
* شنبلیله: گرم و خشک
* گشنیز: سرد و خشک
* ریواس: سرد و کمی خشک
* مارچوبه: گرم و تر
* قارچ: سرد و تر
* لوبیاسبز: سرد و تر
* خرفه: خیلی سرد
* تربچه: گرم و خشک
* پیازچه: گرم و خشک
* نعناع: نسبتا گرم و خشک
* ترخون: خیلی گرم و خشک
* مرزه: نسبتا گرم و خشک
* پونه: گرم و خشک
* شاهی: گرم و نسبتا خشک
* شوید: گرم و خشک
* اسفناج: کمی سرد و تر
* کرفس: گرم و خشک

مزاج ریشه ها
* شلغم: سرد و تر
* ترب سیاه: گرم و خشک
* پیاز: معتدل به گرم
* سیر: گرم و خشک
* سیب زمینی: سرد و تر
* سیب زمینی ترشی: کمی گرم و تر
* هویج فرنگی: گرم و تر
* زردک: گرم و تر
* کلم قمری: معتدل
* موسیر: گرم و خشک
* چغندر: گرم و تر

مزاج مغزهای گیاهی
* بادام هندی: گرم و خشک
* گردو: گرم و خشک
* بادام درختی: کمی گرم و تر
* پسته: گرم و خشک
* بادام زمینی: گرم و تر
* بادام کوهی:گرم و خشک
* کنجد: گرم و تر
* شاهدانه: گرم و خشک
* تخمه آفتابگردان: گرم و تر
* تخمه کدو: سرد و تر
* تخمه هندوانه: سرد و تر
* تخمه خربزه: گرم و تر
* چلغوز: خیلی گرم

مزاج حبوبات و غلات
* نخود: گرم و خشک
* لوبیا سفید: معتدل
* لوبیا چیتی: معتدل
* لوبیا قرمز: معتدل
* لوبیا چشم بلبلی: معتدل
* عدس: سرد و خشک
* دال عدس: معتدل
* گندم: گرم و تر
* جو: سرد و تر
* جو دوسر: معتدل
* ماش: گرم
* لپه: گرم و خشک
* برنج ایرانی: معتدل

مزاج لبنیات
* ماست: سرد و تر
* شیر: کمی سرد و تر
* کره: سرد و تر
* دوغ: خیلی سرد و تر
* سرشیر: سرد و تر
* خامه: سرد و تر
* پنیر: سرد و خشک
* کشک: سرد و خشک
* قره قروت: سرد و خشک

پاسخ بدهید

ایمیلتان منتشر نمیشوذفیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*